Selecteer een pagina

Agenda Mama Café

Jonge Ouders In Amstelveen

Kom ook eens langs bij ons Mama Café. Elke eerste vrijdag van de maand bij Day foodbar in Amstelveen. En natuurlijk zijn ook aanstaande ouders, papa’s en grootouders van harte welkom!

 

sep
7
vr
Mama Café: Kinderyoga @ Day foodbar
sep 7 @ 10:00 – 12:00
Mama Café: Kinderyoga @ Day foodbar  | Amstelveen | Noord-Holland | Nederland

Kinderyoga

Yoga wordt steeds populairder. Niet alleen bij volwassenen, ook steeds meer kinderen volgen yogalessen.
Kinderen leven net als volwassenen in een drukke wereld. Van school naar zwemles, van muziekles naar kinderfeestje etc. De snelheid waarin wij leven zorgt ervoor dat het niet altijd makkelijk is om stil te staan, te luisteren en te kijken. Yoga voor kinderen is vooral speels, maar werkt ook met mentale oefeningen: concentreren, aan ‘niets’ denken, samenwerken, voelen, massages en zeggen wat je wel en niet wilt. ‘Het is leuk en ontspannen en ze hoeven hier niet te presteren.

Emmelie Zipson van jong-yoga.nl vertelt ons meer over Kinderyoga. Kom gezellig langs bij het Mama Café en ontmoet medeouders en opvoeders.

okt
5
vr
Mama Café: Babymassage @ Day foodbar
okt 5 @ 10:00 – 12:00
Mama Café: Babymassage @ Day foodbar  | Amstelveen | Noord-Holland | Nederland

Babymassage

Lichamelijk contact is naast eten en drinken de eerste levensbehoefte voor je kindje. Aanraking vergroot het gevoel van geborgenheid, bevordert de communicatie met je kindje en werkt ontspannend. Het is ook goed voor te vroeg geboren kindjes of baby’s die, om welke reden dan ook, hyperactief zijn. De spierspanning is bij deze kindjes vaak hoger en de baby kan zich beter leren ontspannen.
Ook bij darmkrampjes kan babymassage ontspanning en rust brengen. Kom naar het Mama Café want Mariëtte Bosman van www.babyconsulentamstelveen.nl komt ons er alles over vertellen.

Jonge Ouders in Amstelveen organiseert elke maand het Mama Cafe. Een ontmoetingsplek en gezellig samenzijn van medeouders en opvoeders.

 

nov
2
vr
Mama Café: Sporten samen met je baby @ Day foodbar
nov 2 @ 10:00 – 12:00
Mama Café: Sporten samen met je baby @ Day foodbar  | Amstelveen | Noord-Holland | Nederland

Sporten samen met je baby

Het sportieve leven van een jonge ouder wil er nog wel eens bij inschieten. Naast je gezin, werk, huishouden en andere bezigheden, neemt sport vaak een lagere prioriteit in omdat je altijd zo veel andere dingen te doen hebt, bijvoorbeeld tijd met je kinderen doorbrengen. Daar heeft de Energie Brigade een oplossing voor gevonden: sporten samen met je kindje. Het is een win-win situatie. Een sportieve workout, tijd met je kind en als extra bonus hoef je geen oppas in te schakelen. Benieuwd hoe dat werkt? Kom gezellig naar het Mama Café waar Josine ons er alles over gaat vertellen.

Jonge Ouders in Amstelveen organiseert elke maand het Mama Cafe. Een ontmoetingsplek en gezellig samenzijn van medeouders en opvoeders.

 

dec
7
vr
Mama Café: Voorlzen en Boekstart in de Bibliotheek @ Day foodbar
dec 7 @ 10:00 – 12:00
Mama Café: Voorlzen en Boekstart in de Bibliotheek @ Day foodbar  | Amstelveen | Noord-Holland | Nederland

Voorlezen aan je kindje

Plezier in (samen)lezen staat deze ochtend voorop! Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Wij vertellen je graag meer over Boekstart in de Bibliotheek en geven je tips om lekker samen met je kindje te lezen.

Jonge Ouders in Amstelveen organiseert elke maand het Mama Cafe. Een ontmoetingsplek en gezellig samenzijn van medeouders en opvoeders.