Selecteer een pagina

Babymassage is niet alleen heel lekker, maar kan ook positieve uitwerkingen hebben op de gezondheid van je kindje. Zo slapen de meeste baby’s na een massage langer en dieper. Ook kan je eventuele spijsverteringsongemakken met massage verhelpen of draagbaar maken, denk daarbij aan obstipatie, krampjes en windjes.

Door het masseren neemt de doorbloeding van de spieren toe wat kan leiden tot een droge mond of echte honger, eerder dan je had verwacht. Houd daar rekening mee. Wist je trouwens dat kinderen die heel regelmatig gemasseerd worden, minder infecties doormaken? Dit is nog maar een greep uit de gezondheidsvoordelen van masseren, benieuwd naar de quality-time die het jou als ouder met je kind kan opleveren?
Verwen jullie met een boek over shantala babymassage of bekijk je graag Youtube filmpje. Ben je meer van de praktische lessen en wat gezelligheid? Geef je dan op voor de babymassage&lichaamstaal van Amstelring. Esther van Bloemen-Bartels geeft tijdens deze cursus (vijf lessen) de eerste helft les in babymassage, om vervolgens -terwijl de baby’s daarna zich tegoed doen aan voeding- jou te verrijken met kennis over een babygerelateerd onderwerp zoals de zintuigen, Dunstan Babytaal, de ontwikkeling enzovoort.